yritys

TIEDOTE
30. tammikuuta 2023

Suomen Tekniikkapalvelu Oy siirtyy Karnellin tytäryhtiö Timeka Finland Oy:n omistukseen

Karnellin tytäryhtiö Timeka Finland Oy on 27. tammikuuta allekirjoitetulla sopimuksella hankkinut omistukseensa Suomen Tekniikkapalvelu Oy:n (www.suomentekniikkapalvelu.fi) osakekannan. Osapuolten tavoitteena on kaupan päättäminen tammikuun 31. päivä. Timeka Finland Oy jatkaa Suomen Tekniikkapalvelun toiminnan kehittämistä Multialla ja kasvaa sekä nykyisten että uusien asiakkaiden kanssa.

Suomen Tekniikkapalvelun ja Timekan liiketoimintamallit ovat samankaltaiset, Suomen Tekniikkapalvelu keskittyy piensarjavalmistukseen ja tarjoaa yhdeltä luukulta kaikkia konepajan valmistuspalveluita, joita vaativa teollisuuden koneenrakennus edellyttää. Vahvimmillaan Suomen Tekniikkapalvelu on silloin kun asiakkaan tarve vaatii useampia valmistusvaiheita kattaen levytyöstön, koneistuksen, pintakäsittelyn ja asennuskokoonpanot. Suomen Tekniikkapalvelun asiakastyytyväisyys on korkea ja perustuu lähes 100%:n toimitusvarmuuteen, korkeaan laatuun ja toiminnan joustavuuteen. Tekniikkapalvelun liikevaihto oli vuonna 2022 noin 4,1 miljoonaa euroa, ja yhtiön kannattavuus oli hyvä. Yhtiön toimitilat sijaitsevat Multialla, noin 60 kilometriä Jyväskylästä.

“Timeka on tarkastellut yritysostomahdollisuuksia osana liiketoiminnan kehittämistä viime vuosina. Välittömästi sen jälkeen, kun Karnellista tuli Timekan omistaja neljä kuukautta sitten, meille tarjottiin mahdollisuutta ostaa Suomen Tekniikkapalvelu. Omistajan tuella Timeka lähti edistämään hanketta, missä nähtiin paljon potentiaalia. Tarkoituksenamme on kehittää tehtaita Mynämäellä ja Multialla erillisinä yksiköinä. Mikäli tehtailla on tilapäisiä kapasiteettirajoitteita, konekantojen samankaltaisuudesta johtuen on mahdollista tarjota tukea toinen toiselle. Yrityskauppa muodostaa suuremman kokonaisuuden mikä tavoittelee noin 15 miljoonan euron liikevaihtoa vuonna 2023 ja työllistää yhteensä noin 80 työntekijää. Yrityskaupan jälkeen Timeka ottaa merkittävän askeleen seuraavaan kokoluokkaan ja yrityskauppa myös muodostaa asiakasriippuvuuden näkökulmasta tasapainoisemman kokonaisuuden.”, kertoo Timekan toimitusjohtaja Marko Setälä.

“Suomen Tekniikkapalvelu saa Timekasta hyvän pitkäaikaisen omistajan. Olen tiimini kanssa rakentanut Suomen Tekniikkapalvelua lähes 30 vuotta ja nyt on oikea aika antaa kapula seuraavalle pitkäaikaiselle omistajalle. Jatkan työskentelyä Multian tehtaanjohtajana ja odotan innolla yhteistyötä Marko Setälän ja Timekan muiden työntekijöiden kanssa.”, sanoo Veli Tienaho, Suomen Tekniikkapalvelun toimitusjohtaja.

Tukholma 30. tammikuuta 2023

Lisätietoja:

Petter Moldenius, Toimitusjohtaja, Karnell Group AB (publ), Telefon +46 8 545 891 00

Kotisivu: www.karnell.se

Karnell omistaa pohjoismaisia pieniä ja keskisuuria teknologiayhtiöitä ja tukee aktiivisesti kohdeyhtiöitään niiden kasvussa ja kehityksessä. Karnellin sijoitushorisontti on jatkuva, jolloin yrittäjät ja perheyhtiöt saavat pitkäaikaisen omistajakumppanin. Tällä hetkellä Karnell omistaa enemmistön yhteensä yhdeksässä suomalaisessa ja ruotsalaisessa yhtiössä, ja tavoitteena on konsernin listautuminen. www.karnell.se

Suomen Tekniikkapalvelu Oy • Ahjotie 7, 42600 MULTIA • 0207 87 1430

© Suomen Tekniikkapalvelu Oy 2021. All rights reserved. Site by Aidia.